Компанія Efar один з найбільших європейських виробників трубопровідної арматури, в тому числі і запірної. Особливої уваги заслуговують крани кульові Efar для природного газу, крани кульові Efar для зрідженого газу, крани кульові Efar для води та систем опалення.


Асортимент продукції Efar дуже різноманітний: кульові крани для води, кульові крани для гексану, кульові крани для олії, газу, пари, продуктів нафтопереробної галузі, хімічної, а також інших сфер промисловості; зворотні клапани для захисту від зворотного потоку робочого середовища; дискові клапани; спеціалізовані кульові крани: триходові, із ізольованими фланцями, з обігрівом, а також для поліетиленових трубопроводів.

Кульові крани від «Ефар» відрізняються можливістю вибору типу приєднання: фланцеве з поліетилену, приварне. Подібний вибір дозволяє підібрати найбільш прийнятний кульовий кран для конкретного типу монтажу.

Конструкція арматури "Ефар" дозволяє встановлювати її в землю, використовуючи висувні штоки.

Особливу увагу в компанії приділяють виробництву кульових кранів для води та кульових кранів для газу – вони представлені різними модифікаціями.

Для покупців арматури важливо знати, що вся продукція компанії «Ефар» сертифікована у Східній Європі та Україні, має сертифікат ISO 9001:2000, що підтверджує високу якість та відповідність жорстким стандартам.

Особливості кульових кранів для природного газу та води EFAR(Польща) У порівнянні з клиновими засувками, кульові крани Efar є більш новим типом запірної трубопровідної арматури, незважаючи на те, що вік конструкції кульового крана налічує вже сторіччя.

Із самої назви можна зрозуміти, що в даному виді кранів запірний елемент має форму сфери. Практично кульові крани показали себе з вигіднішої, ніж засувки, сторони. По-перше, в залежності від виконання, кульові крани wk2a фірми Efar можуть успішно експлуатуватися практично з будь-якими середовищами: це і пара, і вода, і нафтопродукти, і газ, та інші середовища. Кульові крани є міцнішими за засувки, завдяки чому діапазон їх експлуатації набагато більший. Також варто відзначити, що сучасні кульові крани wk2a мають набагато більшу герметичність, ніж клинові засувки. Це пояснюється тим, що виробники змогли вирішити проблему, яка була справжньою проблемою кульових кранів минулого, а саме малу герметичність шляхом використання сучасних матеріалів, а саме ущільнень PTFE. У сучасних шарових кранах EFAR сідло виготовляють не з металу, як колись, а з полімерних композицій. Крім цього, дане рішення дозволило принагідно суттєво полегшити управління краном, завдяки чому тепер для того, щоб змінити положення запірного елемента, не потрібно докладати значних зусиль.

Ще одна особливість, властива кульовим кранам wk2a, полягає в тому, що вони мають компактну конструкцію, чим аналогічно відрізняються від засувок клинових. Це особливо актуально для систем житлово-комунального господарства, проте навіть у трубопроводах великого розміру за своїми габаритами кульові крани efar виграють у клинових засувок. Щодо управління даним видом трубопровідної арматури, то воно може здійснюватися за допомогою електроприводу або пневмоприводу. Особливо варто відзначити те, як здійснюється керування кульовими кранами в газопроводах, де керування пневмоприводом крана здійснюється самим середовищем. Залишилося додати, що на сьогоднішній день виробники випускають кульові крани, виготовлені з латуні, чавуну, сталей та інших матеріалів. Однак кульові крани з латуні не можна експлуатувати в системах, в яких температура робочого середовища більша за 100 градусів за Цельсієм. Також вони не дуже добре показують себе і при мінусових температурах. Крім цього, шарові крани з латуні зазвичай виконуються з невеликим діаметром, не більше 80 міліметрів.

Кульовий кран EFAR зі сталі зможе впоратися з температурою навіть +200 градусів. Також він буде добре почуватися і при мінус 50 градусах Цельсія, завдяки чому ця запірна арматура є просто незамінною в системах перекачування середовищ, розташованих у північних районах. Ще один плюс сталевої арматури полягає в тому, що діаметр прохідного отвору також суттєво збільшений – до 300 міліметрів у стандартних виконаннях, і аж до 500 за спецзамовленнями. Компанія Efar у Познані (Польща) випускає багато кульових кранів різного призначення. Це крани для води, газу, нафтопродуктів фланцеві: WK4a, WK2a, WK7a, WK6ba, WK3a, WK6a. Компанія Теплотерм пропонує кульові крани для природного газу, для зрідженого газу, а також для води марки wk2a.

Постійна підтримка кранів кульових EFAR на складі компанії Теплотерм дозволяє постачати продукцію в найкоротші терміни.